Tiedotteet

Viimeisimmät

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kaikki SKYTin ajankohtaiset tiedotteet suoraan sähköpostiisi.

Kaikki tiedotteet

Lappeenrannan seudun kaivovesinäytteiden noutopäivät 2024

Kaivovesinäytteitä voi toimittaa SKYT Saimaan toimipaikkaan (ent. Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy) joko suoraan, verkkokaupan kautta (www.vesianalyysi.fi) tai kaivovesinäytteiden noutopäivinä Parikkalassa, Rautjärvellä, Ruokolahdella tai Imatralla (noutopaikkojen yhteystiedot / aikataulut aukeavat klikkaamalla tästä). Lisätietoja saat kysymällä SKYT Saimaan vastaanotosta puh. 020 779 0470, toimisto.saimaa@skyt.fi. Toimipaikkojen osoitteet, aukioloajat ja näytteiden toimitusajat löytyvät yhteystiedot sivulta. Saimaan toimipaikka Lappeenrannassa palvelee myös muilta osin kuten ennenkin ja suorat yhteystiedot henkilöstölle löytyvät niin ikään yhteystiedot-sivulta.

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:n ja Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:n liiketoiminnat yhdistyvät

Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy sulautuu Savo-Karjalan Ympäristötutkimus osakeyhtiöön 30.6.2024. Sulautumisajankohdan jälkeen Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:n toiminta osakeyhtiönä päättyy ja liiketoiminta jatkuu Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:n nimissä. Sulautumisen myötä myös kaikki sopimukset, velvoitteet ja vastuut siirtyvät Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:lle, jonka toiminta jatkuu omalla nimellä ja Y-tunnuksella 1869466-1. Tavoitteena liiketoimintojen yhdistämisessä on ollut vahvistaa yhtiöiden toimintaa ja kilpailukykyä, laajentaa palveluvalikoimaa ja turvata alueelliset palvelut asiakkaille. Yhtiön toimipaikkoina jatkavat edelleen Kuopio, Lappeenranta, Joensuu ja Kajaani. Yhdistymisprosessi ei edellytä asiakkailta tässä vaiheessa toimenpiteitä. Kaikki sovitut toimeksiannot ja tilatut palvelut hoidetaan sovitusti sekä olemassa olevien että tulevien tehtävien osalta. Yhdistymisen myötä sähköposti- ja kotisivuosoitteemme muuttuvat alkaen 1.7.2024. Jatkossa meidät tavoittaa sähköpostilla etunimi.sukunimi@skyt.fi ja kotisivumme löytyvät osoitteesta www.skyt.fi. Aiemmin käytössä ollut @ymparistotutkimus.fi osoite on edelleen voimassa ainakin tämän vuoden loppuun asti. Lisätietoja asiaan liittyen antaa tarvittaessa toimitusjohtaja Jukka Hartikainen, jukka.hartikainen@skyt.fi tai puhelin 050 5960408.

SKYT – asiakaspäivä Kuopiossa 24.4.2024

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus järjestää asiakaspäivän Kuopiossa keskiviikkona 24.4.2024. Ohjelmaan kuuluu SKYT:n kuulumisia ja ympäristö- ja ympäristöterveystutkimusten ajankohtaisia asioita sekä ruokailu Kylpylähotelli Rauhalahdessa. Ruokailun jälkeen osallistujat ovat tervetulleita tutustumaan SKYT – Kuopion laboratorion laajennettuihin tiloihin Yrittäjäntielle Neulamäkeen. Asiakaspäiville ovat vapaasti tervetulleita kaikki SKYT:n asiakkaat ja sidosryhmien edustajat. Ruokailu tarjotaan ilmoittautuneille osallistujille. Tutustu ohjelmaan tästä ja ilmoittaudu mukaan tästä!

Uutiskirje 2/2024

SKYTin ajankohtaisia asioita esittelevä uutiskirje 2/2024 on ilmestynyt. Mikäli haluat lukea ilmestyneen uutiskirjeen, klikkaa tästä. Voit liittyä tulevien kirjeiden jakelulistalle lisäämällä yhteystietosi ohessa Tilaa uutiskirje kenttään.

SKYT Mikkeli – näytteiden vastaanottopiste avattu 12.2.2024

SKYT on avannut näytepullojen ja tarvikkeiden noutopisteen ja näytteiden palautuspisteen Mikkeliin osoitteeseen Työmiehenkatu 3. Vastaanotto sijaitsee Kuljetusliike Laatikaisen terminaalissa ja sieltä on suorat logistiikkayhteydet SKYT Kuopion laboratorioon. Vastaanottopisteen aukioloajat, yhteystiedot ja lähestymiskartan löydät yhteystiedot sivulta. Mikäli olet kiinnostunut hyödyntämään vastaanottopisteen palveluja tai olet kiinnostunut SKYT:n muusta palvelusta Etelä-Savon alueella, voit kysyä lisää asiakaspäällikkö Henri Koposelta, henri.koponen@ymparistotutkimus.fi / 044-7647206.

Hinnaston muutos 2/2024

Yleishinnastomme on uudistunut helmikuun 2024 alusta alkaen. Hintoja on tarkasteltu määrityskohtaisesti. Todellisiin kustannuksiin perustuen ne ovat nousseet keskimäärin 5-6%. Yksittäisten määritysten hintamuutokset voivat olla keskimääräisestä tasosta poikkeavia. Hinnaston muutokset eivät koske asiakkaita, joiden hinnoista on sovittu erikseen sopimuksissa. Jos sinulla on kysyttävää hinnastomuutoksen vaikutuksesta tiettyyn tutkimuskokonaisuuteen, voit olla yhteydessä asiakaspäällikkö Henri Koposeen, henri.koponen@ymparistotutkimus.fi

Kesätyö/harjoittelu

Otamme vastaan hakemuksia kesätyöhön tai harjoitteluun kesälle 2024. Paikkoja on tarjolla laboratoriotyössä Kuopiossa, Joensuussa ja Kajaanissa sekä maastotyössä (koekalastukset) yhtiön toiminta-alueella. Tehtävät soveltuvat ympäristö- tai laboratorioalaa opiskeleville henkilöille. Hakemukset, sisältäen CV:n, sähköpostiin toimisto@ymparistotutkimus.fi.

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy ja Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy selvittävät yhdistymismahdollisuutta

Suunnitellussa yhdistymisessä Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy sulautuisi Savo-Karjalan Ympäristötutkimus osakeyhtiöön. Yhdistyminen on suunniteltu tapahtuvaksi kesällä 2024. Tavoitteena on vahvistaa yhtiöiden toimintaa ja kilpailukykyä, laajentaa palveluvalikoimaa ja turvata alueellinen palvelu asiakkaille. Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:n operatiivinen liiketoiminta ja kaikki siihen liittyvät sopimukset, velvoitteet ja vastuut siirtyisivät yhdistymisen toteutuessa kokonaisuudessaan Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:lle, jonka toiminta jatkuu omalla nimellä ja Y-tunnuksella 1869466-1. Yhtiön toimipaikkoina jatkavat edelleen Kuopio, Lappeenranta, Joensuu ja Kajaani. Suunniteltu yhdistymisprosessi ei edellytä asiakkailta tässä vaiheessa toimenpiteitä. Molemmissa yhtiöissä kaikki sovitut toimeksiannot ja tilatut palvelut hoidetaan sovitusti sekä olemassa olevien että tulevien tehtävien osalta. Mahdollisesti muuttuvista yhteystiedoista tiedotetaan asiakkaille ja sidosryhmille myöhemmin. Lisätietoja asiaan liittyen antavat yhtiöiden toimitusjohtajat. Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy toimitusjohtaja Jukka Hartikainen, jukka.hartikainen@ymparistotutkimus.fi, p. 050 5960408 Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy toimitusjohtaja Arja Piiroinen, arja.piiroinen@ymparistotutkimus.fi, p. 0400 232102

Uutiskirje 9/2023

SKYTin ajankohtaisia asioita esittelevä uutiskirje 9/2023 on ilmestynyt. Mikäli haluat lukea ilmestyneen uutiskirjeen, klikkaa tästä. Voit liittyä tulevien kirjeiden jakelulistalle lisäämällä yhteystietosi ohessa Tilaa uutiskirje kenttään.

Vuosijuhlintaa

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:n 20- ja Savo-Karjalan Vesiensuojeluyhdistys ry:n 60-vuotisjuhlia vietettiin perjantaina 8.9.2023 Peräniemen kasinolla Kuopiossa. Mukana tilaisuudessa oli noin 90 henkilöä sekä yhtiön että yhdistyksen asiakkaita, yhteistyökumppaneita, henkilöstöä ja kunniavieraita. Professori Timo Huttulan pitämässä juhlaesitelmässä yhtiölle ja yhdistykselle hyvinkin tuttua vesiaihetta lähestyttiin mielenkiintoisella tavalla musiikki- ja kuvataiteen kautta. Kiitämme kaikkia juhlaan osallistuneita sekä syntymäpäiväsankareita muulla tapaa muistaneita tahoja.  

Asiakastyytyväisyyskysely

Helmikuussa 2023 toteutetun asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella lähes 80 % asiakkaistamme antoi parhaimman arvosanan (9-10), kun kysyttiin kuinka todennäköisesti suosittelisit yhtiötä tuttavalle tai kollegalle. Tämän NPS mittauksen kokonaisarvosana oli +77, joka kuvaa erinomaista asiakastyytyväisyyttä. Kiitämme kaikkia kyselyyn vastanneita. Kyselyn toteutti Feelback Oy. Yhteenveto tuloksista löytyy oheisesta kuvasta.

Kesätyö/harjoittelu

Otamme vastaan hakemuksia kesätyöhön tai harjoitteluun kesälle 2023. Paikkoja on tarjolla laboratoriotyössä Kuopiossa, Joensuussa ja Kajaanissa sekä maastotyössä (koekalastukset) Kuopiossa ja Joensuussa. Tehtävät soveltuvat ympäristö- tai laboratorioalaa opiskeleville henkilöille. Hakemukset, sisältäen CV:n, sähköpostiin toimisto@ymparistotutkimus.fi.

Legionellan määritys

Vuoden 2023 alkupuolella uudistuvassa talousvesiasetuksessa legionellaan kiinnitetään entistä enemmän huomioita. Jatkossa julkisissa tiloissa tulee tehdä vesijärjestelmien riskinarviointia, jossa arvioidaan, onko riski legionellan esiintymiseen noussut. Legionellan määrä voi kasvaa, jos veden lämpötila on bakteerille suotuisalla lämpötila-alueella. Esiintymistä voidaan torjua huolehtimalla siitä, että talousvesi on riittävän kylmää < 20 °C ja että lämmin vesi on riittävän kuumaa, vähintään 55 °C. Legionellan määritys kuuluu Kuopion laboratorion analyysivalikoimaan. Lisätietoja antaa mikrobiologi Nella Vähänikkilä puhelin 044-7647 207 tai nella.vahanikkila@ymparistotutkimus.fi.

Laboratorion tulospalvelu

Olemme ottaneet käyttöön uusitun laboratorion online-tulospalveluohjelman loppuvuonna 2022. Ohjelma tarjoaa uusia ominaisuuksia analyysitulosten tarkasteluun ja käsittelyyn. Tällä hetkellä asiakkaiden käytössä on myös aiempi Masinotek-tulospalvelu, mutta siirrämme kaikki asiakkuudet uudelle alustalle viimeistään vuoden 2023 alkupuolella. Tulospalvelu on maksullinen ja hinnoittelu perustuu perustamiskuluihin sekä kiinteään vuosimaksuun. Lisätietoja henri.koponen@ymparistotutkimus.fi.

Poikkeavat aukioloajat vuodenvaihteessa

Aukioloaikamme poikkeavat normaalista joulun ja vuodenvaihteen aikana. Katso poikkeamat aukioloajoissa tarkemmin klikkaamalla tämän uutisen otsikkoa.