Laboratorio

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:llä on kattava laboratorioverkosto kolmessa eri toimipisteessä Kuopiossa, Joensuussa ja Kajaanissa. Olemme FINAS – akkreditoitu ympäristölaboratorio (T047 akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025). Laboratoriomme on myös Ruokaviraston terveydensuojelulain, elintarvikelain ja lannoitevalmistelain nojalla hyväksymä tutkimuslaboratorio.

Toimipisteistämme käsin pystymme tarjoamaan laajan analyysivalikoiman koko yhtiön toimialueelle nopeasti. Näytteet laboratorioon voi toimittaa joko suoraan toimipaikkoihin tai vaihtoehtoisesti voidaan käyttää erityyppisiä kuljetusratkaisuja. Autamme tarvittaessa näytteiden kuljetuksen järjestelyssä.  

Tarjoamme laajan analyysivalikoiman tutkimuksia, jotka liittyvät esimerkiksi veden laatuun, ympäristöön, elintarvikkeisiin, rehuihin, eläimistä otettuihin näytteisiin ja ravintolisänäytteisiin. Asiantunteva henkilökunta ja ajanmukainen laitteisto takaavat luotettavat analyysitulokset. Laboratoriopalveluita käyttävät yksityiset asiakkaat, yritykset ja viranomaiset. Asiantuntijamme opastavat tarvittaessa oikean tutkimuksen valinnassa. 

Kuopion, Joensuun ja Kajaanin laboratoriot ovat FINAS-akkreditointipalvelun standardin SFS-EN ISO/IEC 17025:2017 mukaisesti akkreditoima testauslaboratorio T047. Laboratorion voimassa oleva pätevyysalue löytyy FINAS-akkreditointipalvelun sivulta. Pätevyysaluetta laajennetaan vuosittain asiakkailta tulevien tarpeiden mukaisesti.   

Ympäristölaboratorioiden palvelut kattavasti kolmessa eri toimipisteessä Kuopiossa, Joensuussa ja Kajaanissa.
JHA_8138-Edit
Ympäristölaboratorioistamme pystymme tarjoamaan laajan analyysivalikoiman koko yhtiön toimialueelle nopeasti.

Laboratoriolla on Ruokaviraston hyväksynnät seuraaviin tutkimuksiin

  • Elintarviketutkimukset
  • Salmonellatutkimukset
  • Rehututkimukset (omavalvontalaboratorio salmonella)
  • Eläinperäisiä sivutuotteita käsittelevien biokaasu- ja kompostilaitosten omavalvonta
  • Talousvesitutkimukset
  • Trikiinitutkimukset
  • Uimavesi- ja uima-allasvesitutkimukset

 

Kaikki hyväksytyt menetelmät löytyvät Ruokaviraston sivuilta.

Tarkemman kuvauksen palveluvalikoimastamme löydät Palvelut-osiosta ja näytetoimitusten yhteydessä tarvittavat tilauslomakkeet Lomakkeet-osiosta.

Asiakkailla on mahdollisuus seurata omien analyysitulosten valmistumista reaaliaikaisesti internetin kautta online-ohjelman avulla.

Lisätietoja

Heli Pallonen laboratorion johtaja

Heli Pallonen

Laboratorion johtaja